Marathon van Amsterdam

This slideshow requires JavaScript.

Vannacht ben ik een paar keer wakker geworden met spierpijn en hartkloppingen, en dan zag ik alle indrukken van gisteren weer voor me; het prachtige weer, 35.000 hardlopers, mijn fantastische aanmoedigers, de muziek, de stad, de Amstel….. Wat een feest!

Zenuwen
Het is lang geleden dat ik zo zenuwachtig ben geweest voor iets. Meestal laat ik me niet zo snel gek maken, maar nu was ik twee dagen van tevoren al nauwelijks meer aanspreekbaar. Eigenlijk kon ik gewoon niet geloven dat ik echt een marathon zou kunnen lopen. Ik kan me nog herinneren dat we op de middelbare school de ‘Coopertest’ moesten doen; 8 minuten non-stop rondjes rennen. Ik vond dat toen bijna onmenselijk om van iemand te vragen. En nu doe ik gewoon mee aan de Loop der Lopen!

De stad is van ons!
Het begon al met de fietstocht naar het Olympisch Stadion in alle vroegte. De lucht was strak blauw en de zon kwam net op. Overal in de stad werden hekken neergezet. Hier en daar zag ik nog een auto, maar alles straalde al de boodschap uit… Vandaag is de stad van ons! Van de 35.000 mensen die bij elkaar komen om een leuke sportieve prestatie te leveren. En natuurlijk iedereen die komt steunen met muziek en aanmoedigingen.

Eerste uitdaging…
Uit angst om onderweg te moeten plassen ben ik voor de start al 4 (!) keer naar de wc geweest. Met die vreselijke chemische toiletten is dat eigenlijk al een prestatie op zich:) Het maakte wel dat toen ik eenmaal het Olympisch Stadion inkwam, mijn startploeg al lang en breed vertrokken was. Gelukkig waren er meer mensen die wat traag op gang kwamen, dus ik liep evengoed in een grote massa richting het Vondelpark.

Stap voor stap
Vooraf had ik allemaal dingen bedacht die ik tegen mezelf zou kunnen zeggen of waar ik aan zou kunnen denken als ik het zwaar kreeg, maar toen het eenmaal zover was had ik daar eigenlijk geen behoefte aan. Er was zoveel te zien om me heen en ik was zo aan het genieten van de tocht. In de 4.36 uur die ik gelopen heb, had ik wel even de tijd om uit te rekenen dat ik met elke stap ongeveer 10 cent ophaalde voor het trainingsproject…. Vanaf het begin had ik vrij veel pijn in mijn benen, maar die was redelijk constant, dus ik heb er niet te veel aandacht aan gegeven. Het blijft fantastisch om te merken dat, hoe je je ook voelt, zolang je rustig je ene voet voor de andere blijft zetten, je vanzelf komt waar je wil zijn.

Top-support
Het langste wat ik in training had gelopen was 32 km. Alles daarna was dus nieuw terrein…. Elke keer als ik over mijn langste afstand heenga voelt het weer spannend. De laatste 10 km gingen niet bepaald snel, maar mijn doel om te blijven rennen (en dus niet te gaan wandelen) heb ik gelukkig wel gehaald. Het was fantastisch om elke 5 km ongeveer pappa, mamma en Jasper weer langs de weg te zien staan. Ik had niet verwacht dat het zo veel uit zou maken, maar het hielp enorm om de moed erin te houden. En natuurlijk ook alle anderen die op hun zondag naar de stad waren gekomen om me aan te moedigen. Heel erg bedankt!

What’s next…
Na afloop nog heerlijk met het support team gezeten op de tribunes van het stadion en wat andere Che Amigo lopers zien finishen. Wat een fantastische dag! Ik heb steeds gezegd ‘eens maar nooit weer’, maar nu ik hier alle foldertjes op tafel zie liggen van Wenen, Barcelona, Rome… begint het toch te kriebelen. Wie weet…. Nu in elk geval eerst lekker bijkomen in India.

Uitslag TCS Amsterdam Marathon 2011
Startnummer 11167
Naam Christien Oudshoorn
Woonplaats Naarden
5 km 31:07 (31:07)
10 km 1:01:08 (30:01)
15 km 1:31:45 (30:37)
20 km 2:02:42 (30:57)
21,1 km 2:09:35
25 km 2:34:13 (31:31)
30 km 3:07:13 (33:00)
35 km 3:42:12 (34:59)
40 km 4:19:27 (37:15)
Netto tijd 4:36:02
Bruto tijd 4:49:15
Snelheid 9,172 km/uur
Afstand Marathon
Plaats 470 / Vsen

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

, , , , , ,

 1. #1 by Iris on October 17, 2011 - 2:41 pm

  Lieve Chris, ik vond het geweldig om je te zien rennen gisteren. Wat een prestatie – net als al die andere stappen die je zet verspreid over deze aardbol! Het inspireert me… Ik wens je een mooie tijd in India en zie je graag eind december.
  x Iris

 2. #2 by Lenie van der Wel on October 18, 2011 - 1:51 pm

  Lieve Chris,

  Wat heb ik een bewondering voor je. Je hebt het wel even geklaard zeg.
  Het weer was idd geweldig, we hebben nog aan je gedacht, maar waren helaas toch niet in de gelegenheid je aan te moedigen in Amsterdam
  Wat knap om zo’n marathon uit te lopen, petje af. En dat alles weer eens voor het goede doel.!!
  We wensen je heel veel plezier en rust in India. We hopen dat je daar datgene vindt waar je behoefte aan hebt. Heel veel liefs!!
  Kus
  Eef en Lenie

 3. #3 by Tineke on November 23, 2011 - 11:02 am

  Supergoed gedaan!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: