Even voorstellen….

Vandaag is de sleuteloverdracht van mijn huis en ben ik officieel ‘dakloos’. Vorige week zijn al verschillende mensen langs geweest om  mijn meubels en planten naar hun nieuwe onderkomens te brengen. Dus vanaf nu houd ik kantoor hier bij de Coffee company. Bij elk drankje krijg ik een uur gratis internet, dus mijn laptop waarschuwt me automatisch als het weer tijd is voor een koffiepauze. Ideaal!

Als je me twee jaar geleden had gezegd dat ik 2011 in zou gaan als gescheiden vrouw, zonder baan, zonder huis en zonder spullen dan had ik dat waarschijnlijk gezien als een aankondiging van vreselijke rampspoed. Maar….nu het eenmaal zo ver is voelt het niet zo.

Mijn leven is zeker minder gelijkmatig dan een paar jaar terug. Meer verrassingen en daarmee ook meer pieken en dalen. Bijvoorbeeld de euforie toen ik op eigen houtje mijn huis verkocht had. Maar ook de schok toen ik hoorde dat ik 10.000 euro boete moest betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek.

Ik voel me vrijer dan ooit. Hoe meer dingen er wegvallen, hoe beter ik kan voelen wie ik ben en hoe makkelijker het is om bewust mijn eigen keuzes te maken. Als ik me voorstelde, draaide het lange tijd om dingen buiten mezelf; ik werk voor…, ik ben de partner van…. ik woon in…. Die houvast is nu weg en dus moet ik wat dieper graven om uit te leggen wie ik ben. En het mooie; doordat er zo weinig dingen zijn die me vast houden kan ik het elke dag opnieuw bepalen.

Ik ben Chris. Ik heb een passie voor mensen. Met al hun grillen en rariteiten, met individuen en met groepen…. Ik hou van lezen en reizen en ik word kwaad van onrecht en armoede. De afgelopen jaren heb ik als trainer en coach gewerkt voor een Nederlands bureau en het komende jaar ga ik trainingsprojecten opzetten in Latijns Amerika.

Op deze weblog vertel ik over de dingen die ik meemaak. Leuk als je meeleest!

Advertisements
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: